Gouden nieuwjaarsborrel in de schouwburg

8 januari 2019

De nieuwjaarsborrel stond dit jaar geheel in het teken van het Jaar van de Gouden Eeuw in 2019.

Samen met 450 gasten luidde het Hoornse gemeentebestuur op maandag 7 januari 2019 tijdens de nieuwjaarsborrel in schouwburg Het Park het nieuwe jaar in.

Inspiratie

Na een spetterend dansoptreden van het team van Minh-Zone Sport Academy deelde burgemeester Jan Nieuwenburg zijn nieuwjaarsgedachten. Zijn oproep: kijk naar het rijke verleden van onze stad. Niet uit nostalgie, maar ter inspiratie voor het heden. Net als toen is samenwerking in de stad en met andere netwerken buiten de stad cruciaal voor de ontwikkeling van de stad.

Stad van de Gouden Eeuw

Vervolgens onthulde citymarketeer Stefan Kraft van Ermel de marketinguitingen van Hoorn ‘Stad van de Gouden Eeuw’, in de vorm van banieren die vanaf de opening van het Jaar van de Gouden Eeuw op 3 maart 2019 langs de toegangswegen en in de stad te vinden zijn.

Verwondering

En tot slot gaf Ad Geerdink een voorproefje van zijn indrukwekkende DWDD-college De Verwondering, over wat de Gouden Eeuw nu zo bijzonder maakt en hoe het ons land en onze stad heeft gevormd. Het officiële programma werd gepresenteerd door Chantal Bos (NH Nieuws).