Grote Waal aan de beurt voor gezondheidscheck

13 mei 2022

Op zaterdag 21 mei kunnen inwoners van de Grote Waal meedoen aan een gezondheidscheck. De check is de aftrap voor het beweeg- en gezondheidsprogramma in de wijk. Er is ook zo'n programma in de Kersenboogerd en binnenkort volgt Risdam.

De gezondheidscheck is de aftrap voor het beweeg- en ontspanningsprogramma Grote Waal Fit. De gezondheidscheck vindt plaats op zaterdag 21 mei in Wijkcentrum Grote Waal. Meld u aan en ontdek hoe fit u bent. Na afloop krijgt u advies om op een leuke en gezonde manier fit te worden of te blijven.

De gezondheidscheck

De kosten voor de check zijn € 5. Met de gezondheidscheck meet een deskundige hoe fit u bent om dagelijkse dingen te doen. Bijvoorbeeld: hoeveel kracht u in uw handen heeft, hoe lenig u bent, wat uw conditie is, hoe het is gesteld met uw suikergehalte en wat uw bloeddruk is. Aan het eind van de check bespreken we de resultaten met u en kunt u persoonlijk advies krijgen. Vindt u het niet fijn om alleen te komen? Nodig dan iemand uit om met u de check te doen.

Aanmelden voor de gezondheidscheck

Aanmelden voor de gezondheidscheck kan via de website Hoorn Beweegt. Wilt u zich aanmelden voor de gezondheidscheck, maar komt u er niet uit? Of heeft u vragen? Neem dan contact op via teamsport@hoorn.nl of 0229 25 22 00.

Grote Waal Fit

Later in 2022 start het beweeg- en ontspanningsprogramma Grote Waal Fit. Hiermee worden inwoners tussen de 55 en 75 jaar geholpen om fitter te worden. Bent u iets jonger of ouder? Ook dan kunt u meedoen aan dit programma.

Gezondheidscheck in andere wijken

Ook in andere wijken volgt een vergelijkbaar programma. Zo konden inwoners van de Kersenboogerd begin april meedoen met de gezondheidscheck. En binnenkort is Risdam aan de beurt. Wilt u weten wat er in uw wijk georganiseerd wordt zodat u op een leuke manier fit kan worden en blijven? Houd de website Hoorn Beweegt in de gaten.