Grote opkomst inloop openbare ruimte Kersenboogerd

15 maart 2023

Van 7 tot en met 14 maart stond de gemeente in buurt Patio, Pergola en Prieel in de Kersenboogerd. Bewoners konden hun voorkeuren geven over de openbare ruimte in hun omgeving.

Fotograaf JD Shoots

De opkomst en het enthousiasme was groot. Bewoners zijn blij dat er aandacht is voor de wijk. Samen met bewoners wordt het centrumgebied van de Kersenboogerd mooier en veiliger gemaakt vanuit het programma Kansen voor de Kersenboogerd. Daarmee is gestart met buurt Patio, Pergola en Prieel.

Sfeerbeelden

In een grote verwarmde partytent op binnenterreinen of op parkeerplaatsen stonden moodboards over een toekomstig Kersenboogerd. Thema’s als het verbeteren van het veiligheidsgevoel, verkeer en water werden afgewisseld met sfeerbeelden van binnenhofjes en buurtparkjes. Stichting Netwerk verzorgde koffie/thee met wat lekkers.

Positieve reacties bewoners

De inloopmomenten werden druk bezocht. Alleen de inloop op maandag 13 maart werd minder bezocht. Door de hevige windstoten werd deze verplaatst naar het Wijklab. Veel bewoners zijn enthousiast over wat er met hun buurt gebeurd. Ook dat de gemeente in de buurten zelf stond om hun voorkeuren te vragen werd toegejuicht.

Vervolg

De thema’s en sfeerbeelden hangen nog een week in het Wijklab, Aagje Dekenplein 24. Bewoners kunnen op dinsdag 21 maart en donderdag 23 maart van 13.00-16.00 uur nog hun voorkeuren aangeven of vragen stellen. Daarna worden de reacties van bewoners verzameld. In april wordt aan de bewoners teruggekoppeld welke voorkeuren meegenomen worden voor een voorlopig ontwerp. Hier kunnen ze dan weer een reactie op geven. Een uitgewerkt schetsontwerp wordt in mei met bewoners besproken.