Heeft u ondersteuning nodig? Geef het aan

14 januari 2022

Voelt u zich alleen in uw zorgen om uw kinderen, ouders of gezin? Deel ze met een medewerker van 1.Hoorn. Zij helpen u met praktische informatie en advies.

Vera aan de telefoon met een boodschappentas in haar handen

Vraag hulp en advies

Mensen kunnen zich echt alleen voelen in hun zorgen. Ook degenen met een gelukkig huwelijk, een fijne familie en goede vrienden. Soms draai je met je gedachten steeds in hetzelfde cirkeltje rond. Dan helpt het als iemand die cirkel doorbreekt. Wat je zorg ook is: even aankloppen bij iemand van ‘buitenaf’ kan al zo opluchten. Schaamte en/of onwetendheid kunnen redenen zijn om weg te blijven. Dat is echt nergens voor nodig, het is goed om op tijd om hulp te vragen. En er zijn veel zaken waarover wij advies geven, omdat we ook samenwerken met andere deskundigen binnen 1.Hoorn. Wethouder Simon Broersma vindt het belangrijk dat er aandacht is voor dit thema: Zorgen om een kind of ouders heeft vaak effect op het hele gezin. ‘In de campagne laten we zien hoe Vera door haar zorgen te delen met medewerkers van 1.Hoorn op het juiste spoor werd gezet en het piekeren stopte. Op deze manier hopen we inwoners van Hoorn te inspireren hulp te zoeken als ze het even niet weer weten.’

Campagne op diverse plekken te zien

Vanaf 17 januari 2022 start 1.Hoorn met het derde thema van de publiekscampagne Zorg Dichtbij. Dit keer is het thema ‘Zorgen voor Elkaar’. Een persoonlijk en herkenbaar verhaal van de werkende moeder Vera Konings die de zorg heeft over een lichamelijk en verstandelijk beperkt kind en haar eigen ouders die stukje bij beetje hun zelfstandigheid inleveren. Zij vertelt hoeveel verschil het maakte om te praten over haar problemen en advies te vragen bij 1.Hoorn. Door dit verhaal zichtbaar te maken, hoopt wethouder Simon Broersma dat mensen bij problemen waarbij ze geen oplossing zien in gesprek blijven met elkaar of iemand in vertrouwen nemen en hulp zoeken als dat nodig is.

Via posters, flyers, een sociale mediacampagne en informatie op de pagina Ondersteuning nodig? Geef het aan kunt u de verhalen en tips lezen. Lees het verhaal van Vera, het verhaal van WMO consulent Sandra van 1.Hoorn en van Jan, de vader van Vera. De campagne is twee maanden te zien op diverse plekken in de gemeente Hoorn, bij partners van 1.Hoorn en in de gemeentelijke informatiekanalen.

Meer informatie

In Hoorn vinden we het belangrijk dat we elkaar helpen met zorg en ondersteuning dichtbij waar dat kan en met professionele hulp als dat nodig is. Herkent u zich in de situatie van Vera of is er iemand in uw omgeving die hulp kan gebruiken? Neem contact op met 1.Hoorn.