‘Heel Hoorn Helpt’ brengt hulpvraag en hulpaanbod bij elkaar

1 april 2020

Op www.vooreenmooiestad.nl vindt u onder ‘Heel Hoorn Helpt’ een overzicht van alle mooie initiatieven die in de gemeente Hoorn zijn gestart om elkaar te helpen tijdens het coronavirus.

Op de website kan iedereen terecht die hulp nodig heeft of hulp wil aanbieden. Ook mensen met een eigen initiatief kunnen dat hier bekend maken. Daarnaast kunnen inwoners die hulp nodig hebben bellen op 0229 21 64 99.  Ze worden dan geholpen om in contact te komen met de juiste hulpaanbieder. ‘Heel Hoorn Helpt’ is een initiatief van de gemeente Hoorn in samenwerking met de Hoornse stadscommunity ‘Voor Een Mooie Stad’ en Vrijwilligerspunt.

Hartverwarmend

Burgemeester Jan Nieuwenburg: ‘Het is hartverwarmend om te zien dat er in Hoorn, Blokker en Zwaag ontzettend veel goede initiatieven ontstaan om elkaar te helpen. Door deze bij elkaar te brengen, bundelen we onze krachten en ontstaat er een goed overzicht voor iedereen die hulp nodig heeft of wil helpen.’

Samen staan we sterk

Op www.vooreenmooiestad.nl onder ‘Heel Hoorn helpt’ staat een overzicht van de vele verschillende soorten initiatieven. U vindt er initiatieven waar inwoners elkaar helpen, zoals de Facebookgroep ‘Coronahulpgroep Hoorn eo’ en het initiatief Corona Helpers. Mensen helpen door bijvoorbeeld een boodschap te doen, de hond uit te laten of online huiswerkbegeleiding te bieden. Er staan initiatieven om de helden in de zorg te steunen, bijvoorbeeld door beschermingsmiddelen in te leveren of geld te doneren.

Verschillende initiatieven

U vindt er ook verschillende initiatieven om lokale ondernemers te helpen. Daarnaast zijn er initiatieven die het binnen zitten leuker maken, bijvoorbeeld met activiteiten voor kinderen, gezellige videofeestjes of samen online spelletjes spelen. Ook vindt u er initiatieven om fit te blijven, bijvoorbeeld van lokale sportclubs die instructievideo’s maken.

Hulp nodig?

Heeft u hulp nodig? Of kent u iemand die hulp nodig heeft? Een overzicht van het hulpaanbod vindt u op www.vooreenmooiestad.nl. U kunt ook bellen naar 0229 21 64 99. Dit kan van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 uur en 16.00 uur. De medewerkers van Vrijwilligerspunt staan u te woord en helpen u om in contact te komen met een vrijwilliger, een juiste organisatie of initiatief.

Wilt u meehelpen?

Bekijk dan het complete overzicht van initiatieven op www.vooreenmooiestad.nl. Daar vindt u de informatie om zich aan te melden als hulpbieder. Ook als u een initiatief heeft dat niet mag ontbreken in het overzicht, kunt u dit aanmelden bij deze website.