Help de horecaondernemers en hou je aan de regels

12 juni 2020

Hoorn bruist weer met de gezellige terrassen en gastvrije horecagelegenheden. De horecaondernemers zetten zich in om de geldende maatregelen toe te passen, zodat iedereen veilig hun terras kan bezoeken.

Het helpt de horeca als iedereen zich aan de regels houdt. Zodat zij gastheer en gastvrouw kunnen zijn en niet als politieagent hoeven optreden.

Burgemeester Jan Nieuwenburg: ‘De regels die er zijn, zijn er om ervoor te zorgen dat we stappen vooruit kunnen blijven zetten. En dat er niet een nieuwe piek van het virus komt, met alle gevolgen die daarbij horen. Met elkaar hebben we de verantwoordelijkheid ons hieraan te houden. Afgezien van een enkeling gaan we massaal goed om met de ruimte die we hebben verdiend. Help de horecaondernemers, hou je aan de regels en geniet van je terrasbezoek!’

Wat zijn de regels voor een terrasbezoek?

  • Houd 1,5 meter afstand tot elkaar.
  • Alleen als je tot één gezin hoort, geldt dat niet.
  • Werk mee aan de controlevragen die de ondernemer stelt en luister naar de instructie.

Voorbeeld: Een groepje vrienden zegt bij een terras dat ze één gezin vormen. In zo’n situatie moet de horecaondernemer zijn eigen gasten aanspreken op verkeerd gedrag. Wat natuurlijk geen gewenste situatie is. Voorkom dit, wees eerlijk en vraag om een tafel waar je 1,5 meter afstand van elkaar kunt houden.

Wat zijn de regels als je in een gelegenheid wat eet of drinkt?

  • Dan geldt hetzelfde als hierboven.
  • Daarbij komt dat u vooraf moet reserveren.