Herdenken in Hoorn, Blokker en Zwaag

26 april 2019

Op zaterdag 4 mei, tijdens de Nationale Dodenherdenking, worden alle Nederlanders herdacht die sinds de Tweede Wereldoorlog zijn omgekomen of vermoord in oorlogsgebieden en bij vredesoperaties.

Hoorn

De dodenherdenking in Hoorn begint met een stille tocht, die om 19.25 uur begint bij bij Schouwburg Het Park. De stoet komt een aantal minuten voor 20.00 uur aan bij de Grote Kerk voor 2 minuten stilte. De stilte wordt afgesloten met het zingen van het Wilhelmus.

Zwaag

De dodenherdenking in Zwaag start om 19.15 uur met een bijeenkomst in de Dorpskerk. De muzikale medewerking wordt verzorgd door Muziekvereniging De Herleving uit Zwaag. Na de herdenking in de kerk is er een stille tocht naar de gedenksteen aan het voormalige gemeentehuis aan de Dorpsstraat. Om 20.00 uur worden twee minuten stil in acht genomen om de oorlogsslachtoffers te herdenken.

Blokker

De dodenherdenking in Blokker start om 19.00 uur met een herdenkingsbijeenkomst in de kerk op de hoek van de Westerblokker en de Kolenbergstraat. Tijdens de dienst worden onder meer gedichten voorgedragen van leerlingen van basisschool Pancratius. Burgemeester Nieuwenburg houdt een toespraak en legt samen met leerlingen van de Sint Jozefschool een krans. Vervolgens is er een stille tocht naar het oorlogsmonument.