Hoornse wethouder doet mee met IkPas

22 december 2021

De Hoornse wethouder Volksgezondheid Marjon van der Ven doet vanaf 1 januari mee met IkPas/Dry January. Zij drinkt 30 dagen geen alcohol. IkPas is een landelijke campagne met het doel mensen bewuster om te laten gaan met alcohol. Doet u ook mee?

Marjon van der Ven

 IkPas roept niet op om nooit meer alcohol te drinken, maar om in de maand januari even een pauze te nemen. Zo worden vastgeroeste patronen doorbroken en is alcohol niet meer vanzelfsprekend. Veel deelnemers ervaren daarnaast ook lichamelijke voordelen. Zo voelt 62% zich bijvoorbeeld fysiek fitter, slaapt 55% van de deelnemers beter en verliest 32% gewicht. Een groot aantal deelnemers drinkt na deelname bewust minder alcohol dan daarvoor.

Bewust

Marjon van der Ven: “Samen met duizenden anderen ga ik graag de uitdaging aan. En ik roep alle inwoners op: doe mee! Ik wens de inwoners van de gemeente Hoorn een lang en gezond leven toe én met een gezonde leefstijl: niet roken, meer beweging, gezond eten en minder alcohol. IkPas is daarbij een mooie challenge.”

Aanmelden

De actie start op 1 januari 2022. Na aanmelding krijgt u een eigen dashboard met een aantal handige functies, zoals een IkPas Coach en toegang tot een forum, een nieuwsbrief, artikelen, alcoholvrije recepten, handige tips en nuttige weetjes. Gaat u - net als Marjon van der Ven - de uitdaging aan? U kunt ook een team challenge aanmaken en uw vrienden en familie hiervoor uitnodigen. U kunt zich aanmelden via www.ikpas.nl.