In 2021 duurzamer alternatief voor kerstboomverbranding

3 januari 2020

Op meerdere plekken in de gemeente Hoorn worden jaarlijks kerstbomen verbrand onder begeleiding van de brandweer. We zijn op zoek naar duurzamere manieren hiervoor. Heeft u een duurzaam idee? Laat het ons weten.

Bij het verbranden van kerstbomen komt onder meer stikstof en fijnstof in de lucht terecht. Vanaf 2021 stopt de gemeente daarom met het verbranden van kerstbomen. De gemeente werkt al met een duurzamere mogelijkheid door kerstbomen te versnipperen. Het milieu en duurzame oplossingen spelen een steeds belangrijkere rol speelt in ons leven. Daarom kan de gemeente niet achterblijven om de gevolgen voor het milieu mee te laten wegen bij activiteiten in de openbare ruimte. Heeft u een goed alternatief duurzaam idee voor het verbranden van kerstbomen? Laat het ons weten door een e-mail te sturen naar gemeente@hoorn.nl met als onderwerp: Kerstbomen.

Kerstboomverbranding 2020

De kerstboomverbranding van 2020 vindt plaats op zaterdag 4 januari. Bij te harde wind of storm of een grote brandweerinzet die dag, kan het zijn dat de verbranding op één of meerdere locaties niet door kan gaan. Op alle locaties kun je op die dag vanaf 16.00 uur kerstbomen inleveren. De brandweer start om 17.00 uur met de verbranding. De locaties:

  1. Hoorn, Nieuwe Wal.
  2. Grote Waal, Grasveld ter hoogte van de Middelweg onderaan de Westerdijk.
  3. Risdam-Noord, Wijkpark Risdam-Noord, ingang Berkmergouw tegenover de Boterbloem.