In paasweekend dijk afgesloten voor motorvoertuigen

9 april 2020

De Zuiderdijk tussen Hoorn en Broekerhaven wordt komend paasweekend, van Goede Vrijdag tot en met tweede paasdag, dagelijks van 10.00 tot 18.00 uur afgesloten voor motorvoertuigen.

Op verzoek van de gemeente Drechterland heeft de voorzitter van de Veiligheidsregio Noord-Holland Noord hiertoe gisteren besloten. 

Afgelopen weekend was het erg druk op de Zuiderdijk met wandelaars, fietsers, auto’s en motoren. Met name een groot aantal motorrijders zorgde voor gevaarlijke situaties. Fietsers en voetgangers konden niet overal de noodzakelijke 1,5 meter afstand houden. Daarom is voor het traditioneel drukke paasweekend besloten de dijk af te sluiten voor gemotoriseerd verkeer.

Ga niet met grote groepen de weg op

Burgemeester Jan Nieuwenburg roept motorrijders en wielrenners op om zoveel mogelijk thuis te blijven en zeker niet met hele groepen de weg op te gaan. ‘We moeten dit samen doen. Houd rekening met elkaar en zorg dat ook andere weggebruikers afstand kunnen houden.’

Afsluiting

Op de toegangswegen naar de Zuiderdijk worden hekken geplaatst met daarbij verkeersregelaars. De afsluiting geldt op de volgende data van vrijdag 10 april tot en met maandag 13 april van 10.00 tot 18.00 uur.