Inleveren oud frituurvet

3 januari 2020

Lever tijdens de speciale inleverdagen, zaterdag 11 en 18 januari 2020, uw oude frituurvet in op Afvalbrengstation Hoorn (Factorij 29a in Zwaag) en maak kans op een gratis airfryer!

Speciale inleverdagen frituurvet

Kom op één van de 2 speciale inleverdagen langs om je frituurvet in te leveren bij het afvalbrengstation en je maakt kans op een gratis airfryer. Tijdens deze inleverdagen staat ook de speciale HVC promotruck op het afvalbrengstation. De aanwezige afvalcoaches geven graag antwoord op alle vragen over afval scheiden. Ook delen ze een lekker kopje warme soep uit.

180 kilometer op 8 liter frituurvet

Door frituurvet gescheiden in te leveren krijgt het een tweede leven als biobrandstof. Deze biobrandstof wordt gebruikt bijvoorbeeld in tuinbouwkassen of in het vervoer. Wist je bijvoorbeeld dat er van 8 liter oude bakolie of frituurvet voldoende biobrandstof gemaakt kan worden om 180 kilometer mee te rijden?

Recyclekraam

U kunt ook klein grof afval op donderdag afgeven bij de Recyclekraam. U kunt frituurvet of –olie, piepschuim, textiel, hard plastic, klein chemisch afval, kleine elektrische apparaten, klein hout, klein metaal, klein puin en klein afval zoals batterijen, lampen en mobieltjes afgeven. Let op: De spullen die u komt inleveren moeten in één boodschappenkrat of –tas passen of makkelijk door één persoon te dragen zijn.

Onderstaand een overzicht van de data en locaties van de recyclekraam: 

Datum

9.00 tot 11.00 uur

13.00 tot 15.00 uur

Donderdag 16 januari 2020

Vredehofstraat

Grote Beer

Donderdag 23 januari 2020

Huesmolen

Kersenboogerd

Donderdag 30 januari 2020

Vredehofstraat

Grote Beer

Donderdag 6 februari 2020

Huesmolen

Kersenboogerd

Donderdag 13 februari 2020

Vredehofstraat

Grote Beer