Inloopspreekuren 1.Hoorn ook in 2020

3 januari 2020

Komt u er met uw eigen omgeving niet uit met een zorg of probleem? Dan kunt u terecht bij de wijkteams van 1.Hoorn. Ook in 2020.

De deskundige medewerkers denken met u mee over mogelijkheden voor zorg en ondersteuning; dichtbij als het kan en met professionele hulp als het nodig is.

Bel of kom langs

Wilt u iemand van 1.Hoorn persoonlijk spreken? Een vraag stellen of uw zorg over iemand anders uiten? Bel of kom langs tijdens een van de gratis inloopspreekuren van onze deskundige medewerkers. U bent van harte welkom! De tijden van de inloopspreekuren zijn ten opzichte van vorig jaar iets gewijzigd. U vindt deze op de pagina Langskomen bij 1.Hoorn.

Zo werkt 1.Hoorn

De teams van 1.Hoorn zoeken samen met u naar antwoorden en oplossingen die passen bij uw persoonlijke (zorg)situatie. De teams van 1.Hoorn bestaan uit deskundige medewerkers van organisaties op het gebied van zorg en ondersteuning. Omdat zij onder regie van de gemeente samenwerken, kunt u met al uw zorgvragen terecht op één plek. Zo kunt u bij ons terecht met kleine en grote vragen over opvoeding en opgroeien, wonen en samenleven, geldzaken en dingen regelen, samen ondersteuning vinden, (vrijwilligers)werk en activiteiten in de buurt.

Gratis advies

De medewerkers zijn voor u een luisterend oor, zij geven gratis advies en denken graag met u mee. Zij helpen u op weg om zelf een oplossing te vinden, door het inzetten van mensen uit uw directe omgeving of andere vrijwilligers. Wist u bijvoorbeeld dat er in Hoorn en omgeving ook veel vrijwilligers en organisaties actief zijn waar u terecht kunt voor ondersteuning, bijvoorbeeld voor huishoudelijke hulp, klusjes in huis, vervoer en gezellige activiteiten? Bekijk het aanbod op www.1punthoorn.nl.

Professionele hulp

Als u meer hulp nodig heeft, zorgen we voor professionele ondersteuning op maat. De medewerkers van 1.Hoorn werken hierbij samen met diverse organisaties/instellingen zoals het onderwijs, WerkSaam Westfriesland, kinderopvang en peuterspeelzalen, zorginstellingen, woningcorporaties, politie en vrijwilligersorganisaties. Dit doen we ook met de huisartsen, specialisten en jeugdartsen.

Cliëntondersteuning

Vindt u het moeilijk om hulp aan te vragen? Of wilt u graag dat er iemand aanwezig is bij de gesprekken met 1.Hoorn? U kunt dan gratis hulp krijgen van een cliëntondersteuner. U vindt meer informatie hierover op de pagina Zorg en ondersteuning.