Inwoners steken 1,6 miljoen in duurzamer huis

19 april 2018

Zo'n 250 huishoudens hebben een aanvraag ingediend voor de subsidie voor energiebesparende maatregelen. Het budget van € 100.000 voor bestaande particuliere woningen is op. In totaal wordt er 1,6 miljoen euro door deze huishoudens uitgegeven aan duurzame maatregelen.

Duurzaam wonen

Subsidie van gemeente Hoorn

Vanaf 15 januari 2018 konden geïnteresseerden een aanvraag doen. Het subsidiebudget van € 100.000 voor bestaande particuliere woningen is op.

Wethouder Samir Bashara: ‘De subsidie energiebesparende maatregelen voor bestaande particuliere woningen was een succes. Het is mooi om te zien dat met deze investering van de gemeente, inwoners ruim vijftien keer zoveel investeren in het verduurzamen van hun woningen. In de tweede helft van dit jaar wordt duidelijk of er ook in 2019 weer een subsidieregeling komt.’ Ruim 65 procent van de aanvragen is voor het gebruik van zonnepanelen. Andere voorbeelden waarvoor de subsidie is aangevraagd zijn isolatie en HR++ glas.

Landelijke subsidie

Denkt u erover om zonnepanelen te plaatsen of uw woning te isoleren? Of wilt u andere energiebesparende maatregelen nemen? Kijk dan voor gratis advies op www.duurzaambouwloket.nl. De Hoornse subsidie is op, maar u kunt nog wel gebruik maken van de duurzaamheidslening van de gemeente Hoorn. Zie daarvoor www.hoorn.nl/duurzaamheidslening. Ook is er een landelijke regeling; de Investeringssubsidie Duurzame Energie. Bekijk deze regeling op de website van de Rijksdienst van Ondernemend Nederland.

Het Duurzaambouwloket geeft u graag advies over de mogelijkheden.

Samen werken aan een duurzame stad

De gemeente Hoorn vindt duurzaamheid belangrijk. Met de duurzaamheidscampagne Puur Hoorn wil de gemeente samen met inwoners, ondernemers en verenigingen zorgen voor een klimaatneutrale stad in 2040. Ga voor meer informatie over de activiteiten van Puur Hoorn naar de website van Puur Hoorn.