Kermismuntjes voor Hoornse kinderen

13 juli 2022

Kinderen tot 18 jaar uit gezinnen met een laag inkomen, krijgen 5 kermismuntjes van de gemeente. Zo kan iedereen naar de Hoornse kermis en een favoriete attractie bezoeken.


Van zaterdag 6 augustus tot en met maandag 15 augustus is het kermis in Hoorn. Een gezellig en feestelijk evenement, waar ontmoeting en verbinding centraal staan. Gemeente Hoorn wil dat iedereen de mogelijkheid moet hebben om naar de kermis te gaan. Ook gezinnen met een laag inkomen en/of schulden. Kinderen tot 18 jaar uit gezinnen met een laag inkomen, krijgen daarom 5 kermismuntjes van de gemeente.

Norm laag inkomen

De norm voor een laag inkomen is € 1.322,18 per maand voor een alleenstaande ouder of € 1.888,84 per maand voor samenwonenden/echtpaar.

Muntjes aanvragen

Inwoners met een bijstandsuitkering van WerkSaam West-Friesland hoeven geen aanvraag in te dienen. Zij krijgen de muntjes automatisch naar hun huisadres gestuurd. Inwoners met een laag inkomen uit werk of andere uitkeringen, kunnen een aanvraag indienen via www.hoorn.nl/kermisactie. Net als gedupeerden van de Toeslagenaffaire. Doe dit voor maandag 25 juli. Dan heeft u de muntjes op tijd in huis.