Koninklijk paar komt naar Hoorn

28 mei 2018

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima brengen donderdag 28 juni 2018 een streekbezoek aan Westfriesland. Ook komen zij in Hoorn langs.
Tijdens het bezoek aan Westfriesland staan ontwikkelingen in de regio centraal, met name op het gebied van agro-industrie, wereldhandel en ondernemen en plattelandsontwikkeling. 

Bezoek aan Oostereiland

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima starten het bezoek in Hoorn. Het koninklijk paar wordt in de foyer van Cinema Oostereiland ontvangen door de commissaris van de Koning, de heer J.W. Remkes.  Zij krijgen een toelichting op ontwikkelingen en uitdagingen in de regio. Ook maken ze een korte vaart per duurzame watertaxi door de haven.

Toonaangevend

Tijdens het bezoek aan Westfriesland gaat het koninklijk paar ook op bezoek in Drechterland, Stede Broec, Enkhuizen en Medemblik. Westfriesland maakt onderdeel uit van ‘Greenport Noord-Holland Noord’, de groentetuin van Noordwest-Europa. Bedrijven in de zogenaamde Seed Valley zijn toonaangevend als het gaat om plantenveredeling, zaadtechnologie en vernieuwende duurzame productieprocessen.