Koninklijke onderscheidingen uitgereikt

7 juli 2020

Burgemeester Jan Nieuwenburg heeft vrijdag 3 juli 2020 in de Oosterkerk alsnog de koninklijke onderscheidingen uitgereikt aan de inwoners die in april tijdens de lintjesregen onderscheiden werden.

Burgemeester Nieuwenburg (rechts) met de gedecoreerden. Per rij vanaf linksboven: Gerard Hubers, Sepehr Maghsoudi, Olga de Vries-Souljé, het echtpaar Joke Doodeman-Gieling en Gem Doodeman, David Scholten, Kees Pronk, Gerard de Haan, Rob Piet, Arie van der Meer, An Klooster en Cathrien van der Kruijs-Gadellaa. Afwezig was Jan Dokter


Een feestelijke lintjesregen was op vrijdag 24 april niet mogelijk vanwege de coronamaatregelen, maar de burgemeester heeft alle gedecoreerden die dag wel opgebeld en op afstand gefeliciteerd met bloemen en gebak.

In heel Nederland zijn de koninklijke onderscheidingen van de lintjesregen nu op vrijdag 3 juli uitgereikt. In Hoorn gaat dat om de volgende inwoners:

Olga de Vries-Souljé is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau vanwege haar verdiensten voor het Tata Steel Orkest.

Joke Doodeman-Gieling is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau vanwege haar verdiensten voor Burenhulp, Woonzorggroep Wilgaerden, kerkkoor Michael Cantorij Westerblokker en het Katholieke Vrouwengilde Westerblokker.

Gem Doodeman, echtgenoot van Joke Doodeman-Gieling, is ook benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Dit vanwege zijn verdiensten voor Burenhulp, Woonzorggroep Wilgaerden en Stichting Alzheimer Nederland.

An Klooster is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau vanwege haar verdiensten voor diverse koren binnen de R.K. Parochie Heilige Matteüs, woonzorgcentra Avondlicht en Lindendael en het Klein Keukenkoor in Hoorn.

Cathrien van der Kruijs-Gadellaa is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau vanwege haar verdiensten voor het 4 mei comité in Blokker, de R.K. Parochie Heilige Matteüs en scoutinggroep Martin Luther King.

David Scholten is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau vanwege zijn verdiensten voor de vrijwillige brandweer in Haarlem en Hoorn.

Kees Pronk is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau vanwege zijn verdiensten voor Sportvereniging Westfriezen, Vereniging Paardrijden Gehandicapten Opmeer en de R.K. Parochie Heilige Matteüs.

Gerard de Haan is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau vanwege zijn verdiensten voor het Nederlandse Rode Kruis, district West-Friesland en de Stichting Koepelkerk Hoorn.

Arie van der Meer is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau vanwege zijn verdiensten voor buurthuis De Schoor, Stichting Kabelkrant Hoorn e.o., Speel-o-theek Mikado, gemeenteraad Hoorn en werkgroep Fairtrade Hoorn.

Rob Piet is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau vanwege zijn verdiensten voor de werkgroep reanimatie Hoorn van de Nederlandse Hartstichting, Stichting Stedenband Hoorn-Pribram, Vrijmetselaarsloge West-Friesland, Crone Nootstichting Hoorn, Stichting Oosterkerk en Hockeyclub WFHC Hoorn.

Jan Dokter is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau vanwege zijn verdiensten voor Herinneringscentrum Kamp Westerbork en Museum Nijkerk en als initiatiefnemer, oprichter en coördinator van het Westerborkpad,.

Gerard Hubers is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau vanwege zijn verdiensten voor de KNVB, Voetbalvereniging Zwaluwen'30, politieke partij Fractie Tonnaer, voetbalvereniging HVV Hollandia en Stichting Hulpverlenersrespect.

Sepehr Maghsoudi is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau vanwege zijn verdiensten als modeontwerper en zijn inzet voor onder meer jonge talenten, kansarme jongeren en vluchtelingen.