Kwijtschelding voor gedupeerde Hoornse inwoners toeslagenaffaire

8 juli 2021

Gemeentelijke schulden die ouders en hun toeslagpartners hebben als gevolg van de toeslagenaffaire, hoeven zij niet te betalen.

Envelop met geld

Dit besluit is door het college genomen, om gedupeerde inwoners snel en passend te helpen. Met dit besluit loopt het college vooruit op de landelijke Verzamelwet hersteloperatie. Hiervoor wordt in september het wetsvoorstel bij de Tweede Kamer ingediend.

Problemen en schulden verlichten

In Hoorn zijn nu 150 (mogelijke) gedupeerde inwoners van de toeslagenaffaire bij de gemeente in beeld. Bij een aantal gedupeerden staan vorderingen open voor een bedrag van ongeveer 13.000 Euro. Wethouder Kholoud Al Mobayed is er duidelijk over: ‘We moeten alles doen om onze gedupeerde inwoners zo snel en goed mogelijk te helpen. Met het kwijtschelden van deze schulden, zorgen we voor rust, zekerheid en verlichting van problemen.’

Moet ik actie ondernemen?

Gedupeerde ouders en hun toeslagpartners die bij de gemeente bekend zijn, hoeven geen verzoek te doen om in aanmerking te komen voor de kwijtschelding. De gemeente neemt hiervoor zelf het initiatief. De gemeente brengt de gedupeerde inwoners hiervan individueel op de hoogte.

Oproep 

Bent u (mogelijk) gedupeerd door de toeslagenaffaire en heeft u hierover nog geen contact gehad met de gemeente? Neem dan zo snel mogelijk contact op met 1.Hoorn. U kunt bellen naar 0229 25 22 00 of een e-mail sturen naar rondkomen@hoorn.nl

Verzamelwet hersteloperatie toeslagen

Begin dit jaar kondigde het kabinet aan dat schulden van gedupeerden van de toeslagenaffaire bij de Belastingdienst en Toeslagen en andere publieke uitvoeringsorganisaties worden kwijtgescholden. Ook gemeenten en waterschappen zijn gevraagd om openstaande vorderingen kwijt te schelden.