Nagluren bij de Duurzame Buren in Westfriesland

23 oktober 2020

De Westfriese Duurzame Open Huizen Dag werd dit jaar online Gluren bij de Duurzame Buren. Geheel coronaproof konden inwoners vanachter hun beeldscherm meekijken. Heeft u het gemist? De livestreams zijn terug te zien.

De heer en mevrouw Bosch voor hun duurzame woning.

Rondleiding door groene reporter

Van een tussenwoning met infraroodverwarming naar een nul op de meter stolpboerderij tot een aardgasvrije, vrijstaande woning. Van 20 tot en met 26 september 2020 leidde de groene reporter Chris Wobben kijkers elke dag rond door een woning in de regio, die door de bewoners energiezuiniger en duurzamer was gemaakt. Zij vertelden er enthousiast over. Na afloop was het mogelijk om vragen te stellen aan de ‘duurzame buren’ en aan een onafhankelijk adviseur van het Duurzaam Bouwloket. De groene reporter mocht ook gluren bij de heer en mevrouw Bosch uit Hoorn. Bekijk het filmpje van deze rondleiding. 

'Nagluren'

Veel Westfriezen gluurden mee bij dit initiatief van de Westfriese gemeenten. Heeft u de rondleidingen gemist? En wilt u alsnog ideeën opdoen voor het energiezuinig en comfortabel maken van uw eigen woning? Dan kunt u nog ‘nagluren’ via www.duurzaambouwloket.nl/gluren.

Gratis telefonisch advies

Bent u na het zien van de livestreams geïnspireerd geraakt en heeft u behoefte aan meer informatie en advies over woningverduurzaming, dan bent u bij Duurzaam Bouwloket aan het goede adres. De Westfriese gemeenten bieden u een gratis telefonisch adviesgesprek aan bij dit loket. Samen met de experts neemt u de energiebesparingsmogelijkheden door, inclusief beschikbare subsidies. Het adviesgesprek duurt circa 30 minuten. Na afloop ontvangt u een stappenplan op maat. Meld u vanaf nu aan via www.duurzaambouwloket.nl/wf-adviesgesprek.