Nieuw bankje tussen Hoorn en Drechterland

21 juni 2019

Tussen Hoorn en Schellinkhout staat sinds begin mei een nieuw bankje. Precies op de gemeentegrens tussen Hoorn en Drechterland.

Burgemeester Pijl, Ed Wagemaker en burgemeester Nieuwenburg op het bankje

Inwoner Ed Wagemaker nam het initiatief voor het bankje. Regelmatig loopt Wagemaker een rondje in en rond Hoorn. De weg die langs het nieuwe bankje voert, is bij hem favoriet: ‘Een prachtige route is om via de Westfriese Omringdijk richting Schellinkhout te lopen om vervolgens bij de Grote Molen de Opperweg te nemen richting provinciale weg. Met het industrieterrein Hoorn 80 in je rug, heb je halverwege de Opperweg een fantastisch wijds uitzicht over boerenlanden en in de verte Schellinkhout. Een ideale plek dus om even te pauzeren en te genieten.’

Voor een mooie stad

Tijdens een van zijn wandelingen ontstond bij Wagemaker het idee voor het bankje. Hij bracht zijn idee in bij stadscommunity Voor Een Mooie Stad en de reacties van stadsgenoten waren positief. Omdat de gewenste bestemming van het bankje precies tussen Hoorn en Drechterland ligt en bovendien aan het water, moesten beide gemeenten eerst wel afspraken maken met elkaar en met het Hoogheemraadschap over beheer en onderhoud.

Toost op het bankje

Sinds mei staat het bankje op de mooie wandelroute. En successen moet je vieren. Zo vond ook initiatiefnemer Ed Wagemaker. Op donderdag 20 juni toostte hij samen met burgemeester Michiel Pijl van Drechterland en burgemeester Jan Nieuwenburg van Hoorn op de plaatsing van het bankje.