Nieuw consultatiebureau Bangert en Oosterpolder

18 november 2022

Donderdag 17 november opende wethouder Marjon van der Ven een consultatiebureau in Bangert en Oosterpolder. Deze nieuwe vestiging van GGD Hollands Noorden zit in gebouw De Vierhoek, waar ook de basisschool en kinderopvang zitten.

Wethouder Marjon van der Ven en medewerkers van het consultatiebureau

Bij het consultatiebureau kunnen jonge ouders uit de wijk dicht bij huis terecht voor zorg, vaccinaties en opvoedondersteuning. In Bangert en Oosterpolder wonen veel jonge gezinnen die voorheen waren aangewezen op het consultatiebureau in Risdam-Noord. Eind 2018 sprak de gemeenteraad daarom de wens uit voor een consultatiebureau in Bangert en Oosterpolder.

Ontwikkeling en opvoeding

In het nieuwe consultatiebureau kunnen de ouders met hun kinderen vanaf de geboorte tot de vierde verjaardag terecht. De ontwikkeling van jonge kinderen wordt er gevolgd en de vaccinaties vanuit het rijksvaccinatieprogramma worden er gegeven. Ouders zijn welkom om hun vragen stellen over voeden, slapen, ontwikkeling, opvoeding en meer. Ook vinden zij een luisterend oor als het anders verloopt dan verwacht. Er worden inmiddels 521 kinderen in de leeftijdsgroep 0 tot 4 gezien op het consultatiebureau Bangert Oosterpolder. De wijk is nog steeds in aanbouw. De verwachting is dan ook dat het aantal kinderen in de wijk nog toeneemt.