Nieuwe wethouders Hoorn geïnstalleerd

17 juni 2022

Donderdag 16 juni zijn de nieuwe wethouders van Hoorn geïnstalleerd. René Assendelft (Hoorn Lokaal), Axel Boomgaars (GroenLinks), Karin Hakhoff (ÉénHoorn), Dick Bennis (CDA Hoorn), Marjon van der Ven (VVD) en Arthur Helling (D66) zijn vrijdag 17 juni gestart met hun nieuwe taken.

Van links naar rechts:  René Assendelft (Hoorn Lokaal), Karin Hakhoff (ÉénHoorn), Axel Boomgaars (GroenLinks), burgemeester Jan Nieuwenburg, Dick Bennis (CDA Hoorn), Marjon van der Ven (VVD) en Arthur Helling (D66)

Aanvankelijk zou op donderdag 16 juni ook het coalitieakkoord ‘Durven. Doen! Dromen’ in de gemeenteraad besproken worden. De hele raad stemde in met het verzoek van verschillende partijen om het coalitieakkoord op dinsdag 21 juni te bespreken, in combinatie met de behandeling van de Kadernota 2022. Op de website van de gemeenteraad vindt u de agenda en de stukken van de raadsvergadering van 21 juni.

Vier nieuwe raadsleden

Doordat René Assendelft, Karin Hakhoff, Dick Bennis en Marjon van der Ven niet langer raadslid zijn, kwamen er vier zetels vrij. Frank van Rooij (Hoorn Lokaal), André van Beusekom (ÉénHoorn), Patrick Hoefman (CDA Hoorn en Mitchel Sluis (VVD) werden daarom benoemd als raadslid.