Online bijeenkomst voor mantelzorgers

10 november 2020

Op de Dag van de Mantelzorg staan mantelzorgers centraal. Dit jaar geven de Westfriese gemeenten extra aandacht aan mantelzorgers die een psychisch kwetsbare naaste verzorgen. Voor hen organiseren ze op 26 november 2020 de gratis online bijeenkomst: In balans blijven als mantelzorger.

26 november online bijeenkomst

Op donderdag 26 november 2020 is er een gratis online bijeenkomst voor mantelzorgers die een psychisch kwetsbare naaste verzorgen. Ze zien zichzelf vaak niet als mantelzorger, en ook in hun omgeving wordt deze zorg vaak onderschat. Dit is onterecht, want deze mantelzorgers bieden vaak lange en intensieve zorg. Daarom organiseren de Westfriese gemeenten samen het Kennisplatform Mantelzorg West-Friesland voor deze mantelzorgers een gratis interactieve online bijeenkomst op 26 november. Spreker is Ingrid Schoen, zij is ervaringsdeskundige, auteur en psychosociaal verpleegkundige. Onderwerpen die aan bod komen zijn: hoe zelf in balans te blijven, wat is de impact van de aandoening van een naaste, hoe het is om samen te leven in coronatijd? Ook is er aandacht voor het vragen van hulp.

Aanmelden online bijeenkomst

Mantelzorgers uit Hoorn en de andere Westfriese gemeenten zijn van harte uitgenodigd de online bijeenkomst bij te wonen. Ook als mantelzorger van iemand die in Westfriesland woont, bent u van harte welkom. U kunt zich aanmelden via de website www.ikzorg.nu. Na uw aanmelding ontvangt u een link en nadere uitleg over deelname.

Mantelzorgwaardering

Inwoners van Hoorn die mantelzorg krijgen, kunnen jaarlijks een waardering ter waarde van € 100 aanvragen voor hun mantelzorger. Zij mogen kiezen uit verschillende cadeaus, bijvoorbeeld een uitje of cadeaubonnen. Kijk voor informatie en aanmelden op de pagina Mantelzorgwaardering.

Ondersteuning mantelzorgers

De Hoornse gemeenteraad stond begin november 2020 voor de moeilijke taak om te bepalen waarop bezuinigd moest worden om het dreigende begrotingstekort van bijna € 10 miljoen terug te dringen. De raad heeft besloten niet te bezuinigen op mantelzorgondersteuning, omdat mantelzorgers een belangrijke rol verzorgen in de zorgverlening. Het is een zware taak, en het is daarom belangrijk om deze groep mensen vanuit de gemeente te blijven ondersteunen. Kijk voor meer informatie over ondersteuning van mantelzorgers op de pagina Mantelzorg.