Op de hoogte blijven over de Poort van Hoorn? Meld u aan voor de nieuwsbrief!

16 september 2020

Hoorn gaat een nieuwe fase in en wordt de komende jaren ‘meer stad’. De stad gaat groeien en op de juiste plekken stedelijker worden. Dat landt vooral in het gebied van 1.200 meter rondom het OV-knooppunt van Hoorn, de Poort van Hoorn.

De Poort van Hoorn is het knooppunt van regio Westfriesland, dat meer dan 200.000 inwoners heeft. Dagelijks maken duizenden reizigers en bezoekers gebruik van het gebied, met directe verbindingen van en naar de Randstad. In dit gebied is er juist ruimte voor nieuwe, stedelijke ontwikkelingen.

Nieuwsbrief

In de nieuwsbrief Poort van Hoorn wordt u op de hoogte gehouden over alle ontwikkelingen. De nieuwsbrief komt zo’n elke twee à drie maanden uit. De komende editie staat gepland in september 2020. Aanmelden voor de nieuwsbrief kan via de website Poort van Hoorn. Op deze pagina vindt u ook de voorgaande edities van de nieuwsbrief.

Ambities

Samen met ontwikkelpartners provincie Noord-Holland, ProRail en NS Stations stelde de gemeente Hoorn de ambities op voor de ontwikkeling van de Poort van Hoorn. Vincent de Heer (NS stations), Geurt van Randeraat (SITE Urban Development), Samir Bashara (wethouder Gemeente Hoorn) en Peter Entius (strategisch manager Gemeente Hoorn) vertellen u erover in een video.