Otto’s brug per direct afgesloten

25 juli 2019

Vanwege funderingsproblemen is de Otto’s brug in Hoorn per direct afgesloten. Op 25 juli bleek dat bij de brug één van de vier funderingspalen ontbreekt.

De brug is afgesloten voor voetgangers en fietsers. Zij kunnen gebruikmaken van een omleiding over het ABC-terrein naar de binnenstad of het Baatland. Watersporters kunnen gewoon van de Karperkuil naar de Binnenhaven en andersom varen. De brug staat voor hen open. 

Renovatie

De kademuren rondom de Otto’s brug zijn in de eerste maanden van 2019 gerenoveerd. Sinds het voorjaar was de brug weer in gebruik. Inmiddels is duidelijk dat één van de vier palen ontbreekt in de fundering. Daarop is besloten de brug vanwege de veiligheid per direct af te sluiten. 

Onderzoek

De gemeente onderzoekt hoe de funderingspaal op korte termijn kan worden hersteld. En hoe de fout tijdens de restauratie heeft kunnen ontstaan.

Gevolgen

Omgeving en betrokkenen in de haven zijn op donderdag 25 juli geïnformeerd over de gevolgen en omleidingen. De gemeente kijkt samen met andere partijen in de haven hoe de overlast zo veel mogelijk beperkt kan worden.