Parkeerbeleid gewijzigd voor houders Gehandicapten Parkeer Kaart

3 juni 2022

Er zijn een aantal wijzigingen in het parkeerbeleid. Inwoners van buiten de gemeente Hoorn kunnen met hun GPK niet overal meer gratis parkeren. Ook zijn de papieren kraskaarten voor bezoekers van inwoners van de binnenstad die in een parkeervergunninggebied wonen, niet meer geldig per 1 juni.

Geparkeerde auto's op de Veemarkt in Hoorn

GPK-houders van buiten Hoorn

Inwoners van buiten de gemeente Hoorn met een GPK niet meer overal gratis parkeren. Vanaf 1 juni kan dit alleen nog op de volgende plaatsen:

  • de speciale gehandicaptenparkeerplaatsen
  • alle parkeerplaatsen in een blauwe zone (met een GPK is hier geen tijdslimiet aan verbonden)
  • parkeerplaatsen met een parkeerverbod of op een (woon)erf (blauwe schijf verplicht max. 3 uur)

De periode van 1 maart tot 1 juni was een overgangsperiode.

Inwoners van Hoorn met een GPK

Inwoners van de gemeente Hoorn met een GPK kunnen een digitale parkeervergunning voor gehandicapten aanvragen. Met deze vergunning kunt u gratis parkeren op de betaald parkeerplekken in de gemeente Hoorn, met uitzondering van de parkeergarages. Hierover hebben alle GPK-houders in de gemeente een brief ontvangen. Wilt u de informatie nalezen? Kijk dan op de pagina Parkeervergunning gehandicapten.

Papieren kraskaart vanaf 1 juni niet meer geldig

Inwoners die in een parkeervergunninggebied wonen, kunnen per adres één gratis bezoekersvergunning aanvragen. Hiermee kunt u bezoekers tegen een voordelig tarief laten parkeren op plaatsen voor vergunningshouders (let op: dus niet op betaald parkeerplaatsen). Inwoners voor wie dit geldt, hebben begin dit jaar een brief ontvangen. De papieren kraskaarten zijn vanaf 1 juni 2022 echt niet meer geldig. Nog geen digitale bezoekersvergunning aangevraagd? Dat kan via de pagina Bezoekersvergunning. Hier vindt u ook meer informatie over het gebruik ervan.