Plannen Kansen voor de Kersenboogerd goedgekeurd

19 december 2018

Er kan begonnen worden met de uitvoering van het programmaplan Kansen voor de Kersenboogerd. De raad wil graag aan de slag in de wijk en heeft dinsdag 18 december 2018 groen licht gegeven om de plannen uit te voeren.

Het Wijklab aan het Aagje Dekenplein gaat 7 januari open. De voorbereidingen zijn al zichtbaar.

In het programmaplan is een aantal thema’s beschreven, waaronder Initiatieven, Veiligheid, overlast en handhaving, Herinrichting stationsgebied en Openbare ruimte. Nu het plan is goedgekeurd, worden de thema’s verder uitgewerkt in projecten.

Fijn, veilig en gezond wonen

Wethouder Kholoud Al Mobayed: ’We hebben in de begroting een startbudget aangevraagd. Hiermee kunnen we in 2019 in ieder geval starten met een aantal projecten. De grotere projecten worden eerst verder uitgewerkt. De concrete plannen leggen we vervolgens aan de raad voor en vragen haar daarbij om extra budget voor de uitvoering. Partners en bewoners worden uiteraard bij alle projecten zo veel mogelijk betrokken. Ons doel is dat iedereen fijn, veilig en gezond kan wonen, werken en leven in de Kersenboogerd.’

Wijklab Kersenboogerd

Wethouder Al Mobayed: ‘Ruim een jaar geleden zijn we voor het eerst in gesprek gegaan met de bewoners in de wijk. We hebben daarvoor onder andere bijeenkomsten georganiseerd en spreekuren in de bibliotheek gehouden. Hier zijn ontzettend veel goede ideeën uit voortgekomen. We gaan met deze ideeën aan de slag en willen daarbij persoonlijk in gesprek blijven met de bewoners. Welke kansen zien zij nog meer voor de wijk, zijn er onderwerpen waar zij graag over mee denken of hebben zij zelf een talent wat ze in kunnen zetten voor de wijk?’

Hiervoor kunnen inwoners terecht in het Wijklab Kersenboogerd. Vanaf 7 januari 2019 opent het Wijklab haar deuren. Het programmateam is er vanaf 7 januari elke maandag tot en met donderdag van 12.00 -16.00 uur aanwezig. Het Wijklab is gevestigd aan het Aagje Dekenplein, in het pand waar voorheen de bloemenwinkel zat.

Blijf op de hoogte

Wilt u het laatste nieuws lezen over de Kansen voor de Kersenboogerd? Ga dan naar de pagina van de Kersenboogerd. U kunt zich hier ook aanmelden voor de e-mailnieuwsbrief die meerdere keren per jaar verschijnt.