Plateau Grote Kerk tijdelijk afgesloten

18 januari 2021

De gemeente heeft het plateau rond de toren van de Grote Kerk tijdelijk afgesloten met hekken. De rand van het plateau heeft schade van skateboards.

De gemeente gaat samen met het ontwerpbureau van het Kerkplein, een jongerenwerker en skaters in gesprek om een oplossing te vinden. Kort geleden zijn de werkzaamheden aan het Kerkplein afgerond. Het nieuwe natuurstenen plateau bij de Grote Kerk trekt skaters en BMX'ers aan. Doordat zij over de rand van het plateau sliden ontstaat er schade.

Afgezet met hekken

Ook is er overlast van muziek en het achterlaten van afval. Om verdere schade te voorkomen heeft de gemeente het plateau afgezet met hekken. Deze hekken zijn tijdelijk tot er een oplossing is voor de situatie.

Update 21 januari:

De gemeente, skaters, BMX’ers, een jongerenwerker en het ontwerpbureau hebben een gesprek gevoerd. Uitkomst van het gesprek is dat de gemeente onderzoekt of het mogelijk is om de hoek van de rand af te ronden en om een beschermlaag aan te brengen. Tot die tijd blijven de hekken staan. De jongeren kunnen nu skaten, steppen en BMX’en op het platte vlak naast de kerk. In het gesprek zeiden ze toe het plein netjes te gebruiken en daar ook andere skaters, steppers en BMX’ers op te wijzen.