Popronde krijgt subsidie van €7.500 per jaar

7 december 2022

Stichting Popwaarts organiseert elk jaar het landelijk rondreizende festival de Popronde. Het festival heeft in de afgelopen jaren incidentele subsidies ontvangen. Om Popronde Hoorn te behouden, ontvangt de organisatie vanaf 2023 een structurele subsidie van € 7.500 per jaar.

Met dik 2000 bezoekers heeft Popronde Hoorn zich bewezen als een vooral bij jongeren erg populair festival. Het coalitieakkoord van het Hoornse college zet in op het faciliteren van festivals en op een onderzoek naar een volwaardig poppodium. Het structureel subsidiëren van Popronde Hoorn past goed bij deze twee ambities.

Talentontwikkeling en lokale acts

Wethouder Axel Boomgaars van Kunst en Cultuur. ‘Het festival zet Hoorn op de kaart bij muziekliefhebbers, maar draagt ook bij aan talentontwikkeling van lokale acts. Zij worden uitgedaagd om zich in te schrijven en zo ook optredens te geven tijdens Poprondes in andere steden. Ze werken samen met instellingen als muziekschool Boedijn en Manifesto om Hoorns talent te ontdekken en te ontwikkelen.'

Impuls jongerencultuur

Boomgaars: 'De Popronde biedt voor (nog) onbekende acts de mogelijkheid zich te presenteren buiten de eigen regio en intensieve tour- en speelervaring op te doen. Deelnemers uit het verleden die het ver hebben geschopt zijn bijvoorbeeld Racoon, De Staat en Lucky Fonz III.’ Het festival zet Hoorn ook op de kaart bij muziekliefhebbers uit Westfriesland en daarbuiten. Het draagt bij aan de levendigheid van de stad en geeft een impuls aan de jongerencultuur.