Presentatie stadsarcheologie Hoorn op 4 augustus

25 juli 2022

De afgelopen twee jaar is er veel archeologisch onderzoek uitgevoerd in het oude centrum van Hoorn. Daarom kunt u op 4 augustus gratis naar het Foreestenhuis om de mooie vondsten te zien. Ook wordt er uitleg gegeven over de opgravingen en worden er vijf folders gepresenteerd.

Opgravingen aan de Nieuwendam.

Archeologen geven op donderdag 4 augustus uitleg over de vijf grote opgravingen die in het oude centrum zijn uitgevoerd. Christiaan Schrickx vertelt over de opgraving van Herberg het Paradijs aan de Nieuwendam en de ambachtslieden aan de Westerdijk. Sander Gerritsen houdt een inleiding over wat er gedurende de versterking van de zeedijk aan de Westerdijk is aangetroffen. Bart ter Steege geeft uitleg over de vondsten van de kerk en de graven van middeleeuwse Horinezen aan het Kerkplein.

Inventaris van het Oudste Museum

Ook komt de opgraving onder de voormalige Lage V&D aan Ramen/Nieuwe Noord ter sprake. Hier is een deel van de inventaris van het Oudste Museum van Hoorn teruggevonden, met de beroemde directeur Lucas Stokbroo. Tijdens de bijeenkomst zijn eenmalig de metaalvondsten van de Westerdijk en de kleine voorwerpen van Het Museum van Oudheden aan de Ramen te zien.

Vijf folders over Hoornse archeologische onderzoeken

Over vijf archeologische onderzoeken is een folder uitgebracht. De folders zijn op de avond van de presentatie te krijgen. Vanaf 5 augustus zijn de folders ook gratis op te halen bij het Westfries Archief, het Westfries Museum, het Gemeentehuis, de Hoornse Bibliotheken en MAK-Blokweer. Online zijn de folders te downloaden via: www.archeologiewestfriesland.nl

Waar en wanneer?

De avond in het Foreestenhuis aan het Grote Oost 43 is op 4 augustus. De zaal gaat om 19.30 uur open en de aanvang is 20.00 uur. De toegang is gratis, maar vol is vol. Wilt u meer weten? Mail dan naar archeologie@hoorn.nl.