Proef met eenmalige QR-check voor toegang horeca

1 oktober 2021

Samen met de horeca doet de gemeente zaterdag 2 oktober een proef met de inzet van polsbandjes na eenmalige vertoning van de QR-code in de CoronaCheck-app.

Het Kerkplein van bovenaf gezien

Sinds 25 september is een geldige QR-code in de CoronaCheck-app verplicht in onder meer de horeca en de cultuursector. Daarmee kunnen mensen aantonen dat ze zijn gevaccineerd, in de laatste zes maanden COVID-19 hebben gehad, of maximaal 24 uur geleden negatief zijn getest. De QR-code moet bij iedere horecagelegenheid opnieuw gecheckt worden.

Polsbandje als proef

Om het voor bezoekers en horecaondernemers makkelijker te maken, gaat de gemeente Hoorn in samenwerking met de horeca zaterdag 2 oktober bij wijze van proef polsbandjes uitgeven als bezoekers een geldige QR-code kunnen laten zien. Dat gebeurt op het Kerkplein van 18.00 tot 23.00 uur. Met dat polsbandje kunnen bezoekers dan alle horeca aan het Kerkplein, de Roode Steen en de Dubbele Buurt bezoeken en hoeven zij dus niet iedere keer opnieuw de QR-code te laten scannen. Als de proef positief verloopt, gaat het controlepunt volgend weekend meerdere dagen open. Dan wordt ook bekeken of de proef uitgebreid kan worden naar andere straten.

Horeca ontlasten

Burgemeester Jan Nieuwenburg: ‘Onze horecaondernemers hebben het heel zwaar gehad in coronatijden, maar nu nog steeds. Hoewel we allemaal blij zijn dat de 1,5 meter-regel losgelaten kan worden, zorgen de toegangscontroles toch voor extra druk bij de ondernemers. We hopen hen met dit controlepunt te ontlasten. Daarnaast is het voor bezoekers van de horeca ook fijn dat je de QR-code maar één keer hoeft te laten zien.’