Programma Hoornse kermis 2018

8 augustus 2018

Tijdens deze 573e editie kunt u weer genieten van onder andere de ouderenmiddag, de prikkelarme kermis, familiedag, de vuurwerkavond en Lappendag.
Zaterdag 11 augustus: opening

Vanaf 13.00 uur starten we op het plein voor Schouwburg Het Park met muziek, om 13.30 uur gevolgd door een spetterend optreden van Samantha Steenwijk en Minh-Zone. Om 14.00 uur is de officiële opening van de kermis door wethouder Ben Tap.

Zondag 12 augustus: kermismis

De kermismis met aalmoezenier Bernard van Welzenes is om 11.00 uur. Zoals gebruikelijk bij de autoscooter aan de Gedempte Turfhaven. Na de mis is er een samenzijn in de poffertjeskraam op het Dal.

Maandag 13 augustus: ouderenmiddag en roze maandag

Op ouderenmiddag kunnen bewoners van verzorgings- en verpleeghuizen met hun vrijwilligers een rondje over de kermis maken. De Hoornse zanger E.J. Fillee treedt op bij de poffertjeskraam op het Dal. Aanvang 13.30 uur. ’s Avonds vindt op de Dubbele Buurt ‘Roze maandag’ plaats.

Dinsdag 14 augustus: prikkelarme kermis

Knipperende lampjes, harde muziek en snelle bewegingen maken het voor sommige mensen onmogelijk om naar de kermis te gaan. Daarom wordt op dinsdag 14 augustus tussen 13.00 en 15.00 uur voor de vierde keer een ‘prikkelarme kermis’ georganiseerd. Zo kunnen mensen met autisme, epilepsie, ADHD, een lichtverstandelijke beperking of hooggevoeligheid ook van de Kermis genieten. Kermisexploitanten zorgen ervoor dat de lampjes niet knipperen, de attracties niet op volle snelheid draaien en de volumes minder hard zijn.

Woensdag 15 augustus: familiedag en vrouwenavond

Familiedag met vanaf 12.00 uur: gratis schminken door Stichting Netwerk op meerdere locaties 15.00 uur: de karakters van Frozen veroveren de binnenstad samen met de vrolijke scooterclown Desalles. Voor de kinderattracties bedraagt de entree tussen 12.00 en 19.00 uur 1 euro en voor het meeste grootvermaak 2 euro. ’s Avonds is het vrouwenavond.

Vrijdag 17 augustus: vuurwerkavond

Vanaf 22.00 uur is er traditioneel en spectaculair vuurwerk op muziek vanaf het Hoornse Hop.

Zondag 19 augustus

Gezellig kermis vieren met vanaf 15.00 uur de vrolijke scooterclown Desalles.

Maandag 20 augustus: Lappendag

Op deze dag staan op het Grote Noord, het Kleine Noord, de Noorderveemarkt, een deel van de Veemarkt 250 kramen en vele standwerkers. Om 6.00 uur start het koopjesjagen in de winkels en bij de kramen. Om 15.00 uur sluit de Lappendag markt. Vanaf 8.00 uur openen de kroegen. Van 16.00 uur tot 20.00 uur wordt er geen alcohol geschonken. Op Lappendag is het stadhuis gesloten.

Verkeersmaatregelen en praktische informatie

Er gelden van 6 tot en met 22 augustus diverse verkeersmaatregelen om het verkeer zo goed mogelijk in en naar de stad te laten rijden. In het nieuwsbericht Verkeersmaatregelen tijdens Hoornse kermis vindt u al deze maatregelen. Meer informatie over onder meer openingstijden, bereikbaarheid en voorzieningen leest u in het nieuwsbericht Praktische zaken over de Hoornse kermis.