Provincialeweg tussen A7 en Keern dit weekend afgesloten

10 september 2021

De Provincialeweg tussen de A7 en het Keern is van vrijdag 10 september 20.00 uur tot maandagochtend 5.00 uur afgesloten vanwege werkzaamheden.

Een tekening van hoe de turborotonde aangepast wordt naar een kruising met verkeerslichten


Komend weekend wordt er volop gewerkt aan de Provincialeweg tussen de A7 en het Keern. Dit deel van de weg is hierdoor van vrijdagavond 10 september vanaf 20.00 uur tot en met maandagochtend 13 september 5.00 uur volledig afgesloten. Het verkeer van en naar de A7 kan hierdoor niet via op- en afrit Hoorn Centrum (afrit 8) rijden, maar wordt met borden omgeleid via op- en afrit 7 (Avenhorn) en op- en afrit 9 (Hoorn-Noord). Ook de Westfriese Parkweg en Berkhouterweg zijn niet bereikbaar vanaf de Provincialeweg. Omleidingsroutes kunnen voor een langere reistijd zorgen.  

Betere bereikbaarheid van Hoorn 

Bouwconcern BAM vervangt in opdracht van de gemeente de turborotonde op de Provincialeweg door een kruising met verkeerslichten. Ook de rotonde direct aan de oostzijde van de A7 wordt vervangen door een kruising en er komen meer rijstroken. Komend weekend wordt de turborotonde al weggehaald. De herinrichting van de Provincialeweg leidt tot een betere doorstroming. Zo blijft Hoorn goed bereikbaar, ook als de stad groeit.

Vijf weekendafsluitingen 

De komende vijf weekenden is de Provincialeweg tussen het Keern en de A7 dicht voor verkeer. Doordeweeks is de Provincialeweg wel open. Vanaf 10 september tot 11 oktober zijn de Berkhouterweg en de Westfriese Parkweg niet bereikbaar vanaf de Provincialeweg. Het totale werk is naar verwachting eind november klaar, ruim voor de feestdagen.