Raap afval op en doe met de Hoornse Afvalloterij

11 september 2020

In maart was de grote aftrap van de Hoornse Afvalloterij. Tot 19 september 2020 kunt u nog meedoen door afval te rapen.

De uitdaging in maart 2020: in 10 dagen tijd 5.000 stuks zwerfafval rapen. Zo wordt de straat schoon en ontstaat er inzicht in welk type afval waar ligt. De actie is nu verlengd tot 19 september 2020. De uitdaging is nu bijgesteld naar 15.000 stuks zwerfafval. Meld u via de app Litterati en leg vast wat u opraapt. Elk stuk zwerfafval dat u raapt is een lot voor de Afvalloterij met lokale prijzen. 

Ruim 9.000 stuks afval geraapt

De Afvalloterij zou in maart een feestelijke afsluiting hebben met een officiële trekking en uitreiking van de prijzen. Door de coronamaatregelen viel dat in het water, maar de uitdaging niet. Veel inwoners zijn druk bezig geweest met het opruimen van afval op straat. Het doel van 5.000 stuks is ruim gehaald: de teller staat inmiddels al boven de 9.000.

Landelijke Opschoondag

Er is besloten om het doel te verhogen naar 15.000 stuks zwerfafval. De oproep is om weer naar buiten te gaan en mee te werken aan een schone stad en wie weet wint u wel een prijs. De uitdaging loopt tot zaterdag 19 september, dat is de Landelijke Opschoondag.

Doe ook mee

Hoe doet u mee? Download de app Litterati op uw smartphone, meld u aan bij de challenge, ga naar buiten en raap afval op, registreer het met de app en zo heeft u met elk stuk zwerfafval een lot in handen. Vergeet niet het afval netjes in een afvalbak te gooien. Op de site voorhoorn.nl staat meer informatie over hoe u mee kunt doen en ziet u welke prijzen er te winnen zijn. Ook ziet u hier statistieken over waar, wanneer en hoeveel afval er al is opgehaald. In Wijkcentrum De Zaagtand kunt u op weekdagen tot donderdag 17 september terecht om een grijpstok te lenen.

De Hoornse afvalloterij is een initiatief van Puur Hoorn, Stichting Netwerk en Voor een mooie stad.