Schooldag van de duurzaamheid van start op 9 basisscholen

23 oktober 2020

Van vrijdag 23 tot en met 30 oktober 2020 doen 9 Hoornse basisscholen mee met de Schooldag van de duurzaamheid. Wethouder Samir Bashara gaf met een videoboodschap het startsein aan leerlingen uit de groepen 5 tot en met 8.

Leerlingen van de Pontonnier op schoolpleinsafari.

Ze kregen van hem op vrijdag 23 oktober de eerste opdracht: een ‘schoolpleinsafari’. Dit jaar gaan de kinderen meerdere dagen aan de slag met de 7 junior Global Goals. Met leuke workshops en activiteiten leren zij bijvoorbeeld om slim om te gaan met afval en te zorgen voor een schone omgeving en een gezonde wereld.

Duurzame boodschap van de wethouder

Wethouder Samir Bashara geeft in zijn videoboodschap uitleg over de junior Global Goals en de opdracht waarmee de derde editie van de Hoornse Schooldag van de duurzaamheid wordt ingeluid. Dit is een schoolpleinsafari. Dat begint bij het onderzoeken hoe groen hun schoolplein is. Daarna mogen ze bedenken hoe het schoolplein mooier en groener gemaakt kan worden. Alle ideeën worden opgeschreven in een plan. Het beste plan krijgt een leuke prijs.

Schooldag van de duurzaamheid meerdere dagen

Van maandag 26 tot en met vrijdag 30 oktober gaan de leerlingen met workshops over duurzaamheid aan de slag. Anders dan voorgaande jaren kunnen de activiteiten over een hele week verspreid worden. Zo kunnen ze de activiteiten uitvoeren volgens de coronarichtlijnen van de scholen.

Meer weten?

Ben je benieuwd welke basisscholen mee doen, wat het programma is of wil je meer weten over de 7 Junior Global Goals? Alle informatie lees je op de website Schooldag van de duurzaamheid. Hier kun je ook de videoboodschap van de wethouder bekijken.

De Schooldag van de duurzaamheid is een gezamenlijk initiatief van MAK Blokweer, stichting Schooldag van de duurzaamheid en Gemeente Hoorn.