Speciale actie op Burendag: tegels eruit, taart erin

14 september 2023

Zaterdag 23 september is het Burendag. Haal met uw buren tegels uit uw tuin en krijg daarvoor een taart. Ook komt de gemeente de tegels bij jullie in de straat ophalen.

Hoorn doet mee aan het NK Tegelwippen 2023. Als we stenen uit de tuin halen in ruil voor groen, gaan we de effecten van klimaatverandering tegen.  

10 tegels voor een gratis taart 

Wilt u meedoen met de buren? Geef je op tot en met 21 september via wijkzaken@hoorn.nl. Voorwaarde voor deelname is dat u minimaal 10 tegels per straat wipt. Vermeld hierbij één adres als ophaallocatie. De gemeente komt op 23 september persoonlijk langs met een taart. De tegels worden in de week erna opgehaald door de gemeente. 

Meedoen en winnen! 

Wethouder Dick Bennis: 'Deze editie van het NK-Tegelwippen strijden we samen met, maar ook tegen de gemeenten Medemblik, Stede Broec, Enkhuizen en Drechterland. Laten we op een mooie dag als Burendag samen de schep pakken en wip die tegels om er wat moois van te maken!'

Meer informatie en inspiratie

Meer inspiratie opdoen voor het vergroenen van uw tuin? Kijk op www.nk-tegelwippen.nl. Het complete nieuwsbericht vindt u op duurzaam.hoorn.nl.