Spectaculaire demonstraties tijdens Nationale Hulpverlenersdag

16 september 2022

Op zondag 25 september vindt de Nationale Hulpverlenersdag plaats in Hoorn. Er zijn ruim 50 hulpverlenende organisaties aanwezig die spectaculaire demonstraties geven.

Publiek is van 11.00 tot 17.00 uur welkom op het terrein van De Schelphoek, bij Oranje Buiten en het Julianapark.

Het tweejaarlijkse evenement is bedoeld om hulpverleners in het zonnetje te zetten en om te  laten zien wat het werk van hulpverleners inhoudt. Om 11.00 uur wordt de officiële publieksopening verricht door Pieter Verhoeve. Hij is de burgemeester van Gouda én voorzitter van de landelijke Taskforce ‘Onze hulpverleners veilig’. Dit is in het leven geroepen om agressie en geweld tegen hulpverleners terug te dringen.

Spectaculaire demonstraties

Naast een informatiemarkt geven de deelnemende hulporganisaties spectaculaire demonstraties op land, het water en in de lucht. Denk aan de bevrijding vanuit een autowrak, een reddingsactie op het water door een heli en de inzet van reddingshonden. Ook is er aandacht voor de bestrijding van milieu-incidenten, reanimatie met AED, incidenten op en nabij spoorlijnen en het omgaan met agressie naar hulpverleners. Bezoekers kunnen onder andere meevaren met boten, een brand blussen met een antieke handpomp, scènes beleven via virtual reality en klimmen in de klimtoren. En natuurlijk zijn alle mogelijke voer- en vaartuigen en vliegend materieel te bekijken.

Parkeren en vervoer

Het is verstandig om met de fiets te komen naar de Nationale Hulpverlenersdag. Komt u met de trein of bus naar Station Hoorn? Tussen Station Hoorn en De Schelphoek rijdt de hele dag een pendeldienst. Parkeren kan op het P+R terrein bij het station, de Noorderveemarkt en het Pelmolenpad.

Voor deze parkeerterreinen rijdt een pendelbus vanaf Station Hoorn naar De Schelphoek. Parkeren kan ook op het ABC-terrein en bij de Nieuwe Wal. Bezoekers kunnen hiervandaan naar De Schelphoek wandelen, of gebruikmaken van de pendeldienst tussen het parkeerterrein op de Nieuwe Wal (ABC-terrein) en De Schelphoek. Kijk op www.nationalehulpverlenersdag.nl  voor meer informatie.