Spectaculaire videoshow op Roode Steen

21 augustus 2019

Van vrijdag 23 augustus tot zondag 22 september verandert de Roode Steen in een groot openluchttheater. Iedere avond is dan op de gevel van het Westfries Museum de videoshow 'Twee graden' te zien.

De show laat bezoekers op spectaculaire wijze kennis maken met nieuwe en verrassende verhalen uit de  Gouden Eeuw. Iedere avond worden er twee gratis voorstellingen getoond. Eén keer in het Nederlands (start 21:00 uur) en één keer in het Engels (start 21:30 uur).

Waar gaat het verhaal over?

Twee Graden vertelt het verhaal van ondernemen in tijden van klimaatverandering. Kooplieden en reders uit Hoorn werden dé transporteurs van Europa. Dit deden zij door slim in te spelen op de kansen die de klimaatverandering bood. Ze haalden graan uit het Oostzeegebied om dat naar het door misoogsten getroffen Zuid-Europa te brengen. Daar laadden ze vervolgens hun schepen vol met producten waar in de landen rond de Oostzee juist weer behoefte was.

Meer informatie

De bijzondere videoshow is tot stand gekomen dankzij videomapping. Hierbij wordt een videoanimatie geprojecteerd op een object. Op www.wfm.nl vindt u een voorproefje van de show.