Stadsstrand vanaf 25 september twee weken beperkt open

14 september 2023

Van 25 september tot en met 6 oktober is het stadsstrand tussen 7.00 uur en 18.00 op werkdagen gesloten. Dit vanwege werkzaamheden. In het weekend en in de avonden is het strand wel open. Alleen op 5 en 6 oktober is het strand ook in de avond gesloten.

Vanwege de werkzaamheden is ook de parkeergarage bij schouwburg Het Park tijdelijk gesloten van 2 tot en met 6 oktober.

Wat gaat er gebeuren? 

Er wordt een laatste laag asfalt op de toegangsweg naar het stadsstrand aangebracht, het tweede deel van de parkeerellips bij de entree wordt gemaakt en de inrit van de parkeergarage bij schouwburg Het Park wordt aangesloten op de toegangsweg van het stadsstrand.

Van Westerdijk naar stadsstrand

De verwachting is dat men uiterlijk eind oktober wandelend en op de fiets vanaf de Westerdijk langs de schouwburg en het water naar het stadsstrand kan. Het nieuwe fiets- en voetpad op de versterkte Westerdijk is dan aangesloten op het fietspad en het wandelpad op het stadstrand.

Onderscheid tussen het fietspad en het voetpad.

In de week van 9 oktober verricht de Alliantie Markermeerdijken de benodigde werkzaamheden voor deze aansluiting. Het fiets- en voetpad op de versterkte Westerdijk krijgt een nieuwe laag met een duidelijker onderscheid tussen het fietspad en het voetpad.

Zomer 2024

Sinds 1 juli is het eerste deel van het stadsstrand opengesteld voor publiek. Er wordt hard gewerkt om het gehele stadsstrand in de zomer 2024 te kunnen openen.