Start met sparen bij opening beweegroute

21 september 2022

Wilt u werken aan uw conditie en tegelijkertijd sparen voor leuke beloningen? Doe dan mee met het sportief sparen van de beweegroutes in Hoorn-Noord en het Venenlaankwartier. Op zaterdag 24 september is de officiële start.

In beweging komen en werken aan je uithoudingsvermogen, kracht en balans is met de komst van zeven beweegroutes in Hoorn-Noord en Venenlaankwartier makkelijk bereikbaar. Vanaf zeven startlocaties in Hoorn-Noord en het Venenlaankwartier kunt u een wandelronde starten. Onderweg komt u op stoeptegels verschillende eenvoudige oefeningen tegen. Vanaf 24 september start het sportief sparen.

Hoe werkt het sparen?

Als u een beweegroute heeft gelopen, laat u een stempel zetten bij de startlocatie. Heeft u een bepaald aantal stempels gespaard, dan levert u deze in voor een beloning. Ga daarvoor naar de startlocatie die deze beloning uitgeeft. De gebruikte stempels worden daar doorgestreept. Hoeveel stempels u nodig heeft voor welke beloning, vindt u op www.beweegroutehoorn.nl.

Een volle kaart

Is uw kaart helemaal vol? Dan kunt u bij de startlocaties een nieuwe kaart halen tijdens openingstijden Sportief sparen is alleen niet mogelijk bij Praethuys ’t Slot. Op www.beweegroutehoorn.nl vindt u alle beloningen zoals een cadeaubon bij de winkel van Bij Bosshardt Hoorn, koffie met stroopwafel bij Voetbalvereniging Always Forward of een gratis kaartje voor zwembad De Waterhoorn.

Feestelijke start op zaterdag 24 september

Wilt u ook kennismaken met de beweegroute en het spaarsysteem? Kom dan zaterdag 24 september naar een van de deelnemende locaties. Die dag geeft een docent uitleg bij de verschillende oefeningen op de route en het spaarsysteem. Misschien ontmoet u een wandelmaatje om vaker mee in beweging te komen. Haal dan ook meteen uw eerste stempelkaart op.

Startlocaties en tijden feestelijke opening beweegroute

10.30 uur              Zwembad De Waterhoorn, Holenweg 14e
11.00 uur              Wijkcentrum De Zaagtand, Sint Eloystraat 106
11.00 uur              Kindcentrum ’t Fluitschip, Hogerbeetsstraat 14
11.30 uur              Bij Bosshardt Hoorn, Johannes Poststraat 52
13.00 uur              Praethuys ’t Slot, Van Beijerenstraat 89
13.00 uur              Voetbalvereniging Always Forward, Sportlaan 2
13.30 uur              Omringlocatie Lindendael, Koepoortsweg 35

Informatie over de routes

Bij alle locaties hangen grote borden met een illustratie van de wandelronde die daar start en de oefeningen die u onderweg op stoeptegels tegenkomt. Als u liever een langere afstand loopt, dan kunt u de beweegroutes combineren. Van elke route is ook een flyer gemaakt. Deze kunt u afhalen bij de startlocaties. Alle informatie over de zeven routes, de plattegronden, de oefeningen, de deelnemende organisaties en het sportief sparen vindt u op www.beweegroutehoorn.nl .

Activiteiten voor en door bewoners

Op de borden van de beweegroutes staat een nieuw logo. Hieraan herkent u de activiteiten die speciaal voor, door en met bewoners en organisaties van Hoorn-Noord/Venenlaankwartier worden georganiseerd. In de wijk zijn veel organisaties en bewoners actief die samen allerlei activiteiten organiseren, vaak in verschillende samenwerkingen.