Start op 2 juni met Doortrappen

25 mei 2023

Sommige oudere fietsers voelen zich niet altijd meer comfortabel op de fiets. Het programma Doortrappen helpt u weer veilig, zelfverzekerd én met plezier op de fiets te zitten.

Bij Doortrappen stappen we zes ochtenden in juni en begin juli op de fiets. Bij de eerste fietsdag wordt uw fiets gecontroleerd. Ook doen we fietsoefeningen om uw vaardigheden te verbeteren.

Routes

U fietst in een groep van uw eigen niveau recreatieve routes van tussen 20 en 25 kilometer door Westfriesland. Er is speciale aandacht voor op- en afstappen, bochten, remmen, versnellen en hulpmiddelen zoals fietsspiegels en helmen.

Wat kost het en wat krijgt u?

U bepaalt zelf hoe vaak u meedoet met Doortrappen. Deelname kost € 2,50 per keer, inclusief koffie of thee. U kunt dit ook betalen met het Meedoen budget van de gemeente. Alle fietstochten staan onder professionele begeleiding van Wielervereniging HRTC. En u krijgt korting op fietshulpmiddelen bij de Hoornse fietsenwinkel Fietsenstunt.

Praktische informatie

De fietsochtenden zijn op vrijdag 2, 9, 16, 23, 30 juni en 7 juli. U kunt meedoen met uw gewone stadsfiets of elektrische fiets. We verzamelen om 9.00 uur bij IJsbaan De Westfries en starten om 9.30 uur. We komen ook weer terug bij IJsbaan de Westfries voor een kopje koffie of thee. Rond 12.00 uur is het programma afgelopen. Wilt u meer weten of u gelijk aanmelden? Ga naar www.hoornbeweegt.nl.

Onderdeel Landelijk Actieplan Verkeersveiligheid

Doortrappen is een landelijk initiatief van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en is een van de maatregelen in het Landelijk Actieplan Verkeersveiligheid. De gemeente Hoorn is nu aangesloten, samen met Team Sportservice West-Friesland, Wielervereniging HRTC en Fietsenstunt.