Stempas uiterlijk 3 maart bezorgd

25 februari 2021

De stempassen voor de aankomende Tweede Kamerverkiezingen worden uiterlijk woensdag 3 maart 2021 bezorgd.

Bord stembureau


Op woensdag 17 maart 2021 zijn de Tweede Kamerverkiezingen. Bij de aankomende verkiezingen kunt u ook al op maandag 15 en dinsdag 16 maart stemmen vanwege de coronamaatregelen. U hebt een stempas én een identiteitsbewijs nodig om te kunnen stemmen. Het identiteitsbewijs mag op de dag van de stemming maximaal 5 jaar zijn verlopen. De stempas wordt uiterlijk 3 maart bezorgd. Bent u na 1 februari 2021 verhuisd? Dan is uw stempas naar uw oude adres gestuurd. 

Kwijt of beschadigd?

Raakt u uw stempas kwijt? Of raakt uw stempas beschadigd? Dan kunt u een vervangende stempas aanvragen. Dit geldt ook voor de stempluspas voor kiezers vanaf 70 jaar. Een vervangende stempas vraagt u schriftelijk aan of maak een afspraak.

Schriftelijk aanvragen

U kunt schriftelijk een nieuwe stempas aanvragen. De gemeente moet het formulier uiterlijk 12 maart 2021 17.00 uur van u hebben ontvangen. Mail het formulier naar verkiezingen@hoorn.nl. Het ingevulde en ondertekende formulier kunt u ook per post opsturen naar:

Gemeente Hoorn
Dienstverlening verkiezingen  
Postbus 603
1620 AR Hoorn

Afspraak maken

Als u een afspraak maakt om een nieuwe stempas aan te vragen in het stadhuis, dan krijgt u meteen een nieuwe stempas mee. Naar de afspraak neemt u een geldig identiteitsbewijs mee. Een vervangende stempas kan aangevraagd worden tot uiterlijk vrijdag 12 maart 17.00 uur. Als u een nieuwe stempas krijgt, kunt u niet meer stemmen met uw oude stempas. 

Verkeerd bezorgde stempassen

Door een fout zijn 1.470 stempassen verkeerd bezorgd. Alle mensen in Hoorn om wie het gaat hebben een brief met uitleg en excuses ontvangen. Zij krijgen een nieuwe stempas op het juiste adres. Meer hierover leest u in het nieuwsbericht Verkeerd bezorgde stempassen.

Meer over de verkiezingen

Op de pagina Verkiezingen leest u alles over de Tweede Kamerverkiezingen 2021. Alle stembureaus in de gemeente Hoorn zijn op woensdag 17 maart geopend. Maar niet alle stembureaus zijn ook op maandag 15 en dinsdag 16 maart geopend.