Tips om uw huis te beschermen tegen inbraak

19 juni 2019

Op woensdag 19 juni staan meerdere Europese landen stil bij de internationale dag tegen woninginbraken. Met deze tips loopt u minder risico op een inbraak.

Met de slogan ‘Laat jouw droomvakantie niet veranderen in een nachtmerrie!’ wordt ook in Nederland  aandacht gevraagd voor de internationale dag tegen woninginbraken. In de zomerperiode is jaarlijks sprake van een toename van het aantal woninginbraken omdat veel mensen langere tijd van huis zijn.

Hoe zit het in Hoorn?

Sinds 2014 laten de cijfers een daling zien van het aantal woninginbraken in onze gemeente, met bijna 60 procent. Dit is te danken aan de stevige aanpak om inbraken te voorkomen en als er een toch wordt ingebroken de buurt te informeren en herhaling te voorkomen. Ook nemen inwoners en bedrijven steeds vaker maatregelen, zoals goede sloten en deuren en volgen zij de tips op om inbraken te voorkomen.

Tips

Iedereen wil voorkomen dat iemand inbreekt en waardevolle spullen uit uw huis steelt. Hieronder vindt u de tips om zelf de kans op een woninginbraak te verkleinen. Kijk voor meer tips op www.politie.nl

  • Bel altijd 112 bij een verdachte situatie.
  • Sluit altijd ramen en doe de deur op slot als u (even) het huis uit gaat. Laat ’s avonds een lamp aan, zodat het lijkt alsof iemand thuis is. Dit kan met tijd- of schemerschakelaars.
  • Leg kostbare apparatuur (laptop, pc, tablet, mobiel) uit het zicht.
  • Bewaar niet te veel contant geld in huis. 
  • Maak afspraken met uw buren om op elkaars huis te letten als u voor langere tijd weg bent.
  • Heeft u struiken rondom uw huis? Zorg ervoor dat deze kort zijn, zodat uw huis voor buren en voorbijgangers goed te zien is.
  • Neem zoveel mogelijk waardevolle spullen mee als u langere tijd weggaat.