Uitslagendebat verkiezingen

18 maart 2022

Op dinsdag 22 maart 2022 debatteren de partijen die meededen aan de gemeenteraadsverkiezingen over de verkiezingsuitslag. Het uitslagendebat start om 20.00 uur en is live te volgen via www.hoorn.nl/raad, of vanaf de publieke tribune in de raadszaal.

De raadszaal van de gemeente Hoorn

Op woensdag 16 maart 2022 werd Fractie Tonnaer in Hoorn verkozen tot grootste partij. Hoorn Lokaal werd verrassend tweede, gevolgd door GroenLinks en ÉénHoorn. 

Het debat

Na de gemeenteraadsverkiezingen is het goed gebruik dat de deelnemende partijen met elkaar in debat gaan over de uitslag en de vervolgstappen. Het uitslagendebat is de opmaat naar de formatie van een nieuw college. Tijdens het debat vertellen de partijen hoe zij de verkiezingsuitslag hebben ervaren en hoe zij het vervolgproces zien. Ook kunnen partijen vertellen welke partijen een coalitie zouden moeten vormen en of zij daar deel vanuit zouden willen maken.

Volg het uitslagendebat

Het uitslagendebat vindt van 20.00 tot 22.00 uur plaats in de raadszaal in het stadhuis. Alle publiek is welkom. Het debat is ook live te volgen of later terug te zien op de pagina Gemeenteraad.