Vaccineren gestart op De Westfries

1 april 2021

Vanaf donderdag 1 april 2021 wordt ijsbaan De Westfries ingezet als vaccinatielocatie. De vaccineerlocatie is de grootste in de regio Noord-Holland-Noord. Er zijn totaal 16 prikplekken.

Wethouder Van der Ven (zorg) bracht een bezoek aan de vaccineerlocatie.

Als er voldoende vaccins zijn, kunnen op de ijsbaan elke dag ongeveer 4.500 mensen worden gevaccineerd tegen corona. Vanmorgen is de eerste prik gezet. U krijgt de uitnodiging voor vaccineren vanzelf met de post gestuurd via de eigen huisarts of het RIVM. De vaccineerlocatie is dagelijks geopend. Ook in het weekend. Kijk voor meer informatie op www.ggdhn-corona.nl.

Mooi nieuws

Marjon van der Ven (wethouder zorg): ,,Het is bijzonder om te zien hoe snel de ijsbaan is omgebouwd tot vaccineerlocatie. Inwoners uit Westfriesland kunnen nu in de buurt van hun huis gevaccineerd worden en dat is mooi nieuws. Want dankzij het vaccineren krijgen we stap voor stap onze vrijheid terug.”

Vaccin

De komende dagen blijft het aantal mensen dat een prik krijgt, beperkt tot ruim 200 per dag. De GGD hoopt dat snel de maximale capaciteit van de priklocatie kan worden benut, maar dat hangt af van de beschikbaarheid van de vaccins. Vooralsnog wordt in Hoorn alleen gevaccineerd met het BioNTech/Pfizer-vaccin. 

Bereikbaarheid

De ijsbaan is vanaf het station bereikbaar met de bus. Bezoekers moeten daarvoor uitstappen bij de Westfriese Parkweg. Bezoekers die met de auto komen, kunnen hun auto kwijt op de grote parkeerplaats. Zij kunnen gratis parkeren. Ook voor fietsers is De Westfries goed bereikbaar.