Vakantieplannen? Controleer uw reisdocumenten

9 juni 2021

Gaat u een reis boeken naar uw favoriete vakantieland zodra dit weer mogelijk is? Controleer dan op tijd of uw paspoort of identiteitskaart nog geldig is.

Koffer met paspoort

Is uw reisdocument niet meer geldig? Maak dan een afspraak via www.hoorn.nl/paspoort of www.hoorn.nl/identiteitskaart om uw reisdocument te verlengen.

Coronamaatregelen stadhuis

Door de versoepeling van de coronamaatregelen, wordt er steeds meer mogelijk. De reisbranche verwacht dan ook een grote vraag naar last minute reizen zodra er nog meer mogelijk is. Op het stadhuis gelden nog steeds coronamaatregelen. Dit betekent dat het niet altijd mogelijk is om snel een afspraak te maken. Om mogelijke reisproblemen te voorkomen, is het daarom slim om nu al uw reisdocumenten te controleren.

Wat gebeurt er als ik te laat ben?

Als er geen tijd meer is om uw reisdocument te verlengen, dan heeft u mogelijk een spoeddocument nodig. Dit kost een inwoner extra geld. Maar soms is het aanvragen van een spoeddocument zelfs niet meer mogelijk. En daarom is het goed om nu al te kijken of uw reisdocumenten nog in orde zijn.