Verkiezingsuitslag per kandidaat bekend

18 maart 2022

Het aantal stemmen op de kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen is bekend gemaakt. In Hoorn zijn vier kandidaten met voorkeurstemmen in de raad gekozen.

Inwoner brengt stem uit in stemhokje


In totaal deden er in Hoorn 271 kandidaten mee aan de gemeenteraadsverkiezingen in Hoorn. Op woensdag 16 maart werd de voorlopige verkiezingsuitslag bekend gemaakt. Op donderdag 17 maart werd ook bekend hoeveel stemmen er per kandidaat zijn uitgebracht.

Voorkeurstemmen

De drempel om met voorkeurstemmen gekozen te worden was deze keer 197 stemmen. Kandidaten die de voorkeurdrempel hebben gehaald kunnen een hoger geplaatste kandidaat passeren en in de raad komen. In Hoorn zijn vier kandidaten met voorkeurstemmen in de raad gekozen; Renzo van Houten (Fractie Tonnaer), Joyce Beuken (GroenLinks), Diana Dekker (CDA) en Debbie Katers-Van Vliet (Liberaal Hoorn).

Het aantal stemmen per kandidaat is vastgesteld en gepubliceerd op de pagina Verkiezingen.

Op woensdag 30 maart 2022 wordt de nieuwe gemeenteraad geïnstalleerd. Daarna kunnen nog verschuivingen plaatsvinden, omdat sommige raadsleden ook wethouderskandidaat zijn. Zodra zij geïnstalleerd worden als wethouder, schuift de volgende kandidaat op de kandidatenlijst door naar de gemeenteraad.

Definitieve uitslag

De definitieve uitslag vindt u op www.hoorn.nl/pv-verkiezingen