Vermijd drukte, ook in het weekend

15 mei 2020

Iedereen weet het inmiddels: buiten geldt 1,5 meter afstand van anderen houden en vermijd drukke plekken, zoals op straat, in het park, in de winkel en op de markt. Dit geldt ook in het weekend. Op de meeste plekken waar u komt zijn de regels goed zichtbaar. U houdt zich daar toch ook aan?

Boodschap halen in de ochtend

Bedenk vooraf wanneer u het beste even naar buiten kunt gaan om grotere groepen mensen te vermijden. Het advies is om in de ochtend uw boodschappen te halen of naar de markt te gaan.

Hou vol en houd afstand

Ruimte in de maatregelen betekent ook meer mensen op straat. Elkaar ruimte geven en deze ook nemen is daarin heel belangrijk. Op meer dan 70 plekken in de gemeente vindt u daarom posters met voorbeelden. 1,5 meter afstand is gelijk aan: 5 stoeptegels, 4 winkelmandjes, 3 miljoen grassprieten, als u buiten bent geweest het advies om uw handen te wassen. Deze posters helpen u om steeds weer een goede inschatting te maken of u op veilige afstand blijft van anderen. Bij 25 knooppunten waar het drukker kan worden, zoals bij winkelcentra- en straten zijn de 1,5 meterstempels te zien: cirkels met 1,5 meter diameter die afstand houden benadrukken.

Alleen als we met elkaar vasthouden aan de basisregels, zijn versoepelingen van de coronamaatregelen mogelijk.