Vernieuwing Kerkplein op de helft: van start in de Kerkstraat

21 april 2020

De werkzaamheden voor de vernieuwing van het Kerkplein zijn nu op de helft. Vanaf dinsdag 28 april 2020 starten de werkzaamheden aan De Kerkstraat en de voorkant van het plein. Deze werkzaamheden hebben gevolgen voor de bereikbaarheid.


De achterkant van het Kerkplein, de Breestraat en een gedeelte van de zuidkant van het Kerkplein zijn klaar.

Afsluiting en omleidingen

De Kerkstraat is vanaf 28 april afgesloten voor alle verkeer. Het afsluiten van de Kerkstraat heeft onder meer gevolgen voor de bereikbaarheid van de Kerkstraat, het Kerkplein, de Nieuwstraat, de Muntstraat en Gouw. Omleidingen worden met borden aangegeven. De bevoorrading en het doorgaand autoverkeer wordt omgeleid via route O. Fietsverkeer wordt omgeleid via routes I en F. Tijdens de werkzaamheden blijven de panden via loopschotten toegankelijk voor voetgangers. Naar verwachting duren de werkzaamheden in tot en met 13 juni 2020.

Parkeren

Vanwege de werkzaamheden is het aantal betaald parkeerplaatsen op het Kerkplein zeer beperkt. Bezoekers wordt geadviseerd te parkeren in parkeergarage Het Jeudje, Vollerswaal 61A. Parkeren in deze garage is vanaf maandag tot en met zaterdag de eerste 30 minuten en tot 12.00 uur gratis.

Alle informatie over de vernieuwing Kerkplein

Bekijk alle informatie over de vernieuwing van het Kerkplein op de pagina Kerkplein.