Voor onze helden: knip een duif

30 maart 2020

Terwijl het coronavirus ons land beheerst, zijn talloze professionals en vrijwilligers dagelijks in de weer om Nederland draaiende te houden en naar anderen om te kijken. Speciaal voor hen start het Westfries Museum in samenwerking met knipkunstenaar Eline Janssens, de actie ‘Geknipt voor onze helden’.

We vragen u om een witte duif uit te knippen en die duidelijk zichtbaar voor het raam te hangen. Met dit gebaar steekt u iedereen een hart onder de riem die voor een ander in touw is. Ook kan het een bedankje in het bijzonder zijn.

Waarom een witte duif?

De witte duif is een krachtig symbool en de witte duif staat voor liefde en hoop. En dat is wat we hard nodig hebben in deze onzekere tijd.

Hoe kan ik meedoen?

Knip een witte duif uit en hang die duidelijk zichtbaar voor het raam. Knipvoorbeelden zijn te vinden via www.wfm.nl/helden.  Daar vindt u ook knipvoorbeelden met instructie van knipkunstenaar Eline Janssens. Uiteraard kunt u ook zelf een duif ontwerpen. Dit is tevens leuk om samen met de kinderen te doen.

Voor wie knipt u?

Maak een selfie met de geknipte duif en deel die op social media met #gekniptvooronzehelden. Laat weten voor wie de duif gemaakt is en waarom. U bedankt onze helden zo op een heel persoonlijke manier.