Wandelprogramma 'Hoorn Beweegt' weer van start

12 maart 2020

De kwaliteit van leven van chronisch zieken en ouderen verbetert vaak door beweging. In april start de derde editie het wandelprogramma 'Hoorn Beweegt' om deze mensen hierbij te helpen.

Samen wandelen is leuk en gezond. Maar het is niet voor iedereen makkelijk om meer te bewegen. Bijvoorbeeld door lichamelijke problemen. Terwijl bewegen juist vaak wel goed is voor mensen met een chronische ziekte. De kwaliteit van leven van chronisch zieken verbetert vaak door sport en beweging. Het wandelprogramma ‘Hoorn Beweegt’ helpt chronisch zieken hierbij.

Succesvolle edities 2018 en 2019

Bij de twee eerdere edities in 2018 en 2019 hebben in totaal honderden inwoners van Hoorn meegelopen met het wandelprogramma. Twintig weken lang, elke week door uw eigen wijk lopen samen met anderen. En daarna gezellig een kopje koffie of thee drinken met elkaar. U leert uw buurt en meelopende buurtbewoners beter kennen terwijl u lekker in beweging bent. Meerdere deelnemers hebben aangegeven dat ze na 20 weken duidelijke verbetering merkten in hun gezondheid.

Wandelprogramma 2020

Begin april beginnen we met een testdag om te meten hoe fit u bent. Vanaf half april 2020 wandelen we dan elke week in vijf verschillende wijken: Blokker, Grote Waal, Hoorn-Noord, Kersenboogerd en Risdam-Zuid. Per wijk zijn er verschillende vaste wandelmomenten. Er komen ook loopgroepen voor mensen met een laag wandeltempo door bijvoorbeeld een stok of rollator. Half september houden we een tweede testdag om te zien welke vooruitgang er is geboekt.

In de laatste week van september is er een wandelvierdaagse waarbij we drie dagen met alle groepen in Hoorn lopen. En de laatste dag sluiten we feestelijk af met elkaar.

Wat kost het en wat krijgt u daarvoor?

De kosten zijn € 25. U kunt dit ook betalen met de Sport- en Cultuurstrippenkaart van de gemeente Hoorn. Naast 20 trainingen krijgt u hiervoor:

  • informatiebijeenkomsten over voeding, bewegen en leefstijl
  • wandelingen onder begeleiding van wandeldocenten en specialisten uit de zorg
  • een speciale natuurwandeling en een historische stadswandeling
  • een sportshirt en een logboekje om uw stappen bij te houden
  • na iedere training een kop koffie of thee
  • gezamenlijke reis naar de finaledag

Informatieavond

Woensdagavond 25 maart om 19.30 uur is er in het stadhuis een informatieavond over het wandelprogramma 'Hoorn Beweegt'. Wilt u daarbij zijn? Stuur dan een e-mail om u aan te melden naar teamsport@hoorn.nl. U leest meer informatie over het wandelprogramma 'Hoorn Beweegt' op de pagina Wandelen met 'Hoorn Beweegt'